1162
terug

Take-over: De Delftse Blik op Woord & Draad

Ieder jaar werken uiteenlopende groepen samen met Museum Prinsenhof Delft aan De Delftse Blik. Elke groep neemt de historische Van der Mandelezaal van het museum over voor een avond vol gezelligheid, nieuwe ontmoetingen en activiteiten naar eigen keuze. Vanwege eerdere samenwerking met community arts project Woord & Draad, organiseren zij de tweede take-over. Deze staat in het teken van gemeenschap, verbinding en textielkunst.

Op zaterdag 18 maart is de spetterende eindmanifestatie van Woord & Draad. Dit Delftse stadsproject gaat om verbinding. Niet alleen tussen textiel en kunst, maar vooral tussen de werelden van mensen die elkaar kruisen en ontmoeten. Dit komt allemaal samen bij de tweede Delftse Blik take-over in Museum Prinsenhof Delft, van 11.00 t/m 22.00 uur. Entree is gratis!

Expositie Woord & Draad
Maar liefst 11 uur lang is de historische Van der Mandelezaal in Museum Prinsenhof Delft gevuld met Delftse verhalen verweven met textielkunst. Bewonder de Delftse Kleden en de Jurk van Delft die na 20 jaar speciaal voor deze expositie uit het depot van Museum Prinsenhof Delft zijn gehaald. Bekijk de Jas van Delft, gemaakt van persoonlijk geweven lapjes door bijna 100 stadsgenoten. Dwaal door de stad van textiel, bestaande uit kleine huisjes terwijl je luistert naar de verhalen van de makers via de koptelefoon. 

De expositie is gratis te bezoeken tussen 11.00 en 22.00 uur. Binnenlopen kan op elk moment. Tickets zijn niet nodig, entree is gratis. 

Het Kleed van Delft
Maandenlang weefden inwoners uit Delft samen met weefkunstenaar Bart Gorter hun eigen stof of kleding in het kleed op het weefgetouw, als een rode draad door het stadsproject heen. Het resultaat is een 15 meter lang kleed vol verhalen en herinneringen uit Delft. Ook Janelle Moerman, directeur van Museum Prinsenhof Delft, weefde mee. Het kleed is de gehele dag te zien in de expositie. Om 15.00 uur wordt het Kleed van Delft officieel overhandigd als cadeau aan de stad, aan Wethouder Maaike Zwart en museumdirecteur Janelle Moerman. 

De expositie kan elk moment bezocht worden, maar voor het openingsmoment vragen we je wel aan te melden. Wil je er graag bij zijn?

Registreer dan via dit formulier.

Wanneer: zaterdag 18 maart, 11:00 - 22:00 uur

Waar: Museum Prinsenhof Delft