721
terug

Buitententoonstelling en kunstwerken

Voor De Delftse Blik op je veilig voelen staat een inspirerende buitententoonstelling op de Oude Delft, gebaseerd op de verhalen en ervaringen van de deelnemers. Ook zijn er in de Waalse Kerk prachtige kunstwerken van Hozan Zangana te zien die te maken hebben met het thema veiligheid.

Buitententoonstelling
Dit jaar treedt het museum letterlijk buiten de muren van het Prinsenhof met een buitententoonstelling op de Oude Delft. Museum Prinsenhof Delft stelt de verschillende deelnemende gemeenschappen de vraag: Wat betekent veiligheid voor jou? Hierbij komen bijzondere verhalen aan het licht. Naar aanleiding van die verhalen heeft elke groep een object uit het museum gekozen, dat hun blik op veiligheid het beste verbeeldt. Deze selectie verhalen en objecten is nu te zien op de Oude Delft.

Kunstwerken
De Waalse kerk is gevuld met zeven imposante sculpturen die samen Malawa vormen. Drie sculpturen verbeelden het onveilige leven van een vluchtelingenfamilie, een rode draad in Hozan Zangana’s eigen leven als Koerdische vluchteling. De objecten symboliseren een familie en zijn gemaakt van materialen die verwijzen naar het vluchtelingenbestaan, ​​zoals tentdoek en verhuisdekens. Tijdens de gesprekken over veiligheid ontstaat er een sterke band met de deelnemers uit de vier Delftse communities van De Delftse Blik. Geïnspireerd door deze mooie persoonlijke verhalen maakt Hozan Zangana nog een serie van vier kunstwerken. Deze werken zijn eerst in de Waalse kerk en vanaf begin 2023 op verschillende locaties door de stad te zien. Lees meer over Malawa en Hozan Zangana op de kunstenaarspagina.

Wanneer: dinsdag 31 januari

Waar: Museum Prinsenhof Delft