terug

Joyce Satinie Biekram – 53 jaar

Mijn naam is Joyce.S.Biekram, ik ben 53 jaar en geboren te Suriname. Ik ben in aug 1975 in Nederland aangekomen. Ouders zijn van surinaamse komaf, moeder een javaanse vrouw die trouwde met een hindostaanse man. Dat was toen uniek omdat hij het geloof RK had, en zij het geloof moslim was. Later bekeerd tot de RK. De kinderen werden thuis met de nederlandse taal groot gebracht.

Ik zet me nu jaren in voor de Kuyperwijk, eerst begonnen bij kijkopdevoordijk, dit is een website om de mensen van de wijk met elkaar te verbinden met de technologie van de tegenwoordige tijd via de computer. Mensen konden sinds de corona pandemie en ook al ervoor niet naar buiten. Meeste ouderen zijn ook weer afhankelijk van een wijkverpleegkundige, familielid, een buurman of buurvrouw etc…
Met deze website kan je de mensen verbinden, om zo gebruik te laten maken om elkaar beter te bereiken. Het vergt wel enige tijd om alles goed in te vullen maar er is veel mogelijk, als het goed wordt begeleid.

De zonnebloem Delft West, www.zonnebloemdelftwest.nl is een van 3 afdelingen binnen Delft die zich inzet voor de ouderen met hun beperking. De Zonnebloem heeft ook plaats voor jongeren met hun beperking. Onze afdeling sluit zich aan meer met de ouderen, maar met een gesprek door M. Dongelmans kan gekeken worden hoe en wat. Ik hou me bezig met wat activiteiten, en verder de PR en communicatie.
We hebben een zeer gedreven groep in het bestuur Voorzitter Coby de Koning “Stadsbelangen” is ook lid Raadslid voor Hart voor Delft. Alles voor de mensen doen we met een gouden hart en voor elkaar beter te kunnen ondersteunen in alles wat we voor hen kunnen betekenen.

In het Reinier de Graaf sta ik de mensen bij om hun praatje te doen op de afdeling J2. Vaak komen de mensen van een afdeling en of gaan ze bijna naar huis. Dit hangt af wat hun toestand is. Mochten de mensen behoefte hebben en in overleg een wandeling te maken, kan het allemaal. Het geeft een voldoening om met een kort praatje, een luisterend oor, een dergelijke de mensen te mogen bijstaan.
Het Zh doet veel voor de mensen in hun moeilijke periode ook nu te maken hebben met de corona pandemie. Veiligheid voorop, om zo iedereen toch op weg te hebben voor de behandelingen in het Reinier de Graaf.

Bij Delft voor Elkaar, Coach ik mensen om beter op hun benen te staan. Ze moeten het zelf willen, ik kan ze aanmoedigen maar uiteindelijk laat ik ze weer los. Het valt niet mee als je door omstandigheden, machteloos staat. Verder is het mooi te zien dat ze willen, en er kan veel. Samen met een professioneel kijken we wat de persoon nodig heeft. Evelyn Duinkers is een rustige dame werkzaam bij Delft voor Elkaar, om zo samen de mensen met hun problemen goed te begeleiden.

Ik ben moeder van 1 zoon van bijna 30 jaar. Heb 13 jaar in de Kinderdag verblijf gewerkt in Dh en Delft. Ik heb me zelf gespecialiseerd in het geven van massages , massages gaan meestal gepaard met gesprekken, en begeleiding om de doorstroming van het lichaam. Je kunt in je leven te maken kkrijgen dat het lijf geblokkeerd is van veel. Aanraking en massages is niet vanzelfsprekend, je moet het maar aandurven. Belangrijk is, luister naar je lichaam en wees eerlijk met jezelf. Vertrouwen moet je opbouwen en natuurlijk heeft een ieder zich te houden aan je beroepsgeheim . Geef de mensen de ruimte zich goed bij je te voelen, en wees geduldig. Maar weet ook dat je niet alles op je schouders neemt, en probeer los te laten. Het is een proces die je ingaat. Liefde voor jezelf en kijkend in die spiegel dat je er wezen mag, kan je helpen om je zelfvertrouwen te winnen. Allen dan kan alles verlichting geven.

Alles wat je met een doet, zal beloond worden, een hart die zal stralen opent deuren en zal je trots op jezelf zijn.

Wees lief doe alles oprecht
Wees eerlijk maar zoek ook hulp als je dit nodig hebt
Delft voor Elkaar biedt dit aan, vraag het of loop een keertje langs voor info.