1050
terug

Take-over: Multicultural Ladies Night

Ieder jaar werken uiteenlopende groepen samen met Museum Prinsenhof Delft aan De Delftse Blik. Elke groep neemt de historische Van der Mandelezaal van het museum over voor een avond vol gezelligheid, nieuwe ontmoetingen en activiteiten naar eigen keuze. Nieuwe Delftenaren Daryna en Jason bijten op 1 december het spits af en laten zich hiervoor inspireren door de tentoonstelling over Amalia van Solms, één van de meest invloedrijke vrouwen van de 17de eeuw. Deze avond staat in het teken van diverse blikken op schoonheid en kracht, met verschillende multiculturele tradities als uitgangspunt.

Multicultural Ladies Night

door Daryna Hordiienko-Jones en Jason La Mard Jones
1 december 2022, 19.00 – 22.00 uur
Museum Prinsenhof Delft

Zet jezelf in de spotlight! Geniet van multiculturele beauty treatments en laat een professionele foto maken, doe mee met de quiz, ga met de flits-tours op pad door de wereld van Amalia van Solms en ontmoet vrouwen van verschillende achtergronden en levensstijlen onder genot van heerlijke hapjes en drankjes.

Programma
19.30 start programma
19.40-20.30 uur beauty treatments (+/- 10 min. per treatment)
Henna handschilderen, schoudermassages, wenkbrauw epileren en haarvlechten
19.45-21.00 uur Flits-tours (+/- 20 min. per tour)
20.10-21.50 uur Trivia quizzen
22:00 einde

Beauty tradities en specialisten

  • Henna handschilderingen door Rose Simran Leena: Henna is een natuurlijke verf waarmee men prachtige patronen op de huid schildert. Dit komt in veel culturen voor, vooral bij feesten. Rose is 18 jaar, woont in Den Haag en heeft een Hindoestaanse afkomst. Ze werd geïnspireerd door Henna op bruiden bij Hindoestaanse bruiloften. “Ik ben altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en begon te thuis te oefenen, op mezelf of op vrienden.” Sinds ze begonnen is als henna-artist heeft ze zichzelf flink op de kaart gezet en wordt nu ingehuurd voor grote evenementen.
  • Schoudermassages door Thawita Khonsue: Thawita komt oorspronkelijk uit Chaiyaphum Isaan in noordoost Thailand. Ze opende haar eigen massagepraktijk in 2015. Daarvoor volgde ze cursussen in Thailand om de kunst van traditionele Thaise massage te leren. Sinds 2017 heeft ze drie prijzen gewonnen voor haar massages. Ze is een expert in het weghalen van pijn en stijfheid. “Ik ben altijd heel blij wanneer mensen mij vertellen dat mijn behandeling ze echt heeft geholpen.”
  • Wenkbrauw epileren door Derya Tiryaki: Wenkbrauw ‘threading’ is een vorm van epileren waarbij haar wordt verwijderd met een touwtje. Omdat je hiervoor niet met je handen aan de wenkbrauw hoeft te komen, is het heel hygiënisch. Derya is een moeder van vier, geboren in Nederland met een Turkse afkomst. Ze doet dit werk al bijna 20 jaar. Op haar 17de merkte ze dat school haar niet lag. Ze knipte en epileerde toen al vaak het haar van haar familie, dus wilde ze een salon openen, en dat deed ze. “Schoonheid is heel belangrijk voor mij en ik vind het fijn als ik iemand anders ook mooi kan laten voelen.”
  • Haar stylen/vlechten door Eva Ede: Al eeuwenlang gebruiken Afrikaanse vrouwen unieke haarstijlen en -patronen om hun stam, leeftijd, religie, sociale status en burgelijke staat aan te geven. Het is een eervolle kunstvorm die van generatie tot generatie wordt overgebracht. Eva is een Nigeriaanse culinair student die deze gave kreeg van haar moeder en grootmoeder, beide haarstylisten. “In Nigeria heb je geen certificaat nodig om een goede haarstylist te zijn want je leert het van je familie of je mentor, en zij weten precies hoe het moet.” Ondanks dat Eva’s passie in de keuken ligt, kan ze geen genoeg krijgen van de blik in de ogen van haar klanten wanneer ze hun gevlochten haar zien.

Daryna & Jason
Daryna Hordiienko-Jones en Jason La Mard Jones zijn een echtpaar uit Oekraïne. Daryna is van oorsprong Oekraïens en stond daar bekend als plus-size model, beauty guru, social influencer en evenementenorganisator. Ook was ze de oprichter van de eerste Oekraïense body-positive community voor vrouwen: Body Positive Ukraine. Door zowel de aard van haar werk als het vele reizen dat erbij komt kijken, staat het onderwerp van diversiteit in schoonheid dichtbij haar hart. Jason, van oorsprong Amerikaans, is een NAVY veteraan die zijn leven weidt aan het helpen van andere veteranen en mensen in nood. Samen zijn Daryna en Jason in begin 2022 uit Oekraïne naar Nederland gevlucht, waar zij door toeval betrokken zijn geraakt bij De Delftse Blik. Vanwege hun creativiteit en organisatie-skills zijn zij het perfecte team om de allereerste Delftse Blik take-over een onvergetelijke avond te maken.

“We hopen mensen te inspireren om de sterkste versie van zichzelf te zijn, door ze de gelegenheid te geven om nieuwe banden te vormen zodat ze elkaar kunnen ondersteunen en nieuwe kansen kunnen creëren.”

Tentoonstelling Amalia. Ambitie met Allure
Daryna en Jason voelde zich erg geïnspireerd door de tentoonstelling over Amalia van Solms. Een jonge Amalia, gravin van het Duitse Solms-Braunfels, belandde door een speling van het lot in 1621 in Den Haag. Haar huwelijk met stadhouder Frederik Hendrik van Oranje verhoogde haar sociale status, maar ze zorgde zelf voor haar machtige positie binnen de Republiek. Ze wist feilloos haar vrouwelijkheid en de kracht van beeldvorming te benutten om haar doelen te bereiken en groeide zo uit tot een van de meest invloedrijke vrouwen van de 17de eeuw. Eigenlijk was ze dus ook een influencer, maar dan zonder Instagram. Neem een tour door de tentoonstelling en laat je inspireren door deze staatsvrouw met allure!

Fotografie en video
Tijdens de Delftse Blik take-over worden er foto en video-opnames gemaakt. Door deel te nemen aan het event ga je akkoord met gebruik van deze beelden door Museum Prinsenhof Delft.

Wanneer: donderdag 01 december, 19.00 - 22.00 uur

Waar: Museum Prinsenhof Delft