Openingsmiddag ‘Historische Vrouwen’

Verhalen van vrouwen rondom Willem van Oranje en vrouwen van nu.

Op donderdag 30 september vindt de feestelijke opening van de nieuwe presentatie Historische Vrouwen plaats. Dit is tevens de lancering van de digitale editie van de correspondenties van de vier vrouwen van Willem van Oranje. Het programma bestaat uit verhalen van onder andere historici Femke Deen en René van Stipriaan en muziek.

De geschiedenis is niet compleet zonder de blik van vrouwen. Dat spreekt voor zich, maar is nog niet vanzelfsprekend. Met de presentatie Historische Vrouwen voegen we daarom een nieuw perspectief toe aan onze vaste opstelling ‘Willem van Oranje is hier’. Met portretten, originele brieven en verhalen geven we ruimte aan een aantal vrouwen die een belangrijke rol speelde in het leven van Willem van Oranje én aan een aantal vrouwen uit het Delft van nu. Enkele van de verhalen van vrouwen uit Delft zijn samen met een selectie van de originele brieven van de vrouwen rondom Willem van Oranje in Historische Vrouwen terug te zien.

De openingsmiddag markeert tevens de lancering van de gedigitaliseerde correspondentie van de vrouwen van Willem van Oranje. Deze editie maakt deel uit van een groter project dat de digitalisering van de correspondentie van alle Hollandse en Friese stadhoudersvrouwen (1533-1820) behelst. De digitale ontsluiting wordt uitgevoerd door Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis in samenwerking met de Koninklijke Verzamelingen Den Haag en Early Modern Letters Online (Bodleian Library en Universiteit van Oxford).

Wanneer: donderdag 30 september, 13:00 - 18:00 uur

Waar: Museum Prinsenhof Delft